Yetişkin bireyler için ayrı, küçük çocuklar için ayrı bir tehlike içeriyor da diyebiliriz. Özellikle günümüz çocuklarının İnternet ve bilgisayara olan düşkünlükleri göz önüne alındığı zaman gelecek nesiller için oluşabilecek tehlikeler tartışılmaya başladı.Günümüzde İnternet bağlantısı yalnızca bilgisayarlarımızda değil, akıllı telefonlarımızda ve tarihçilerimizle de bizimle birlikte. İnternet`e bağlanabileceğimiz cihazlar arttıkça İnternet`te geçirdiğimiz vakitte arttı. 5 dakikalık mola`mızı İnternet`te vakit geçirerek değerlendiriyoruz. Peki, bu süreçte karşılaşabileceğiniz dijital tehlikelerin farkında mısınız?
Belki de bilgisayarlar ve İnternet hakkında en tanıdık tehlike virüsler. Bilgisayarınıza zarar veren bu virüsler, zararlı kod ve programcıklar dır. Doğrudan İnternet üzerinden veya dolaylı olarak bilgisayarınıza yerleşirler. Taşınabilir bellekler, veri taşıyan diskler, yerel ağlar ve İnternet aracılığıyla bilgisayarınıza gelen bu virüsler, kendini kopyalayabilir, verileri silebilir, istenmeyen programları çalıştırabilir, kişisel bilgilerinizi yayabilir. Kötü amaçla hızlanan bu virüslerin en bilindikleri de Trojan, Win32, Win29, Solucan’dır. Kendi kendine oluşmaları zordur ve fark edildiği zaman hemen temizlenmelidir.
Bilgisayar korsanı ismi verilen bu insanlar, bilgisayar, telefon gibi elektronik cihazların bilgilerine izinsiz olarak erişir ve bilgilerinizi çalarlar.
Gerek sosyal ağlarla gerekse İnternet`te dolanırken paylaştığınız bilgiler yoluyla kötü amaçlı insan ve yazılımlarla karşılaşabilirsiniz. Bilgilerinizi paylaşmanız, virüslerden daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Ayrıca sohbet odaları, oyun odaları aracılığıyla bu virüs ve casus yazılımlara maruz kalabilirsiniz. Son zamanlarda artan cinsel istismar vakaları ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle küçük çocuklar için bu psikolojik bozukluklara neden olabilecek tehlikeler İnternet`te mevcuttur.